zaterdag 13 juli 2013

# 17 Crowdsourcing en 23-dingen

Tijdens het speuren naar leuke crowdsourcing projecten kwam ik  het online community programma tegen ‘Voordewereldvanmorgen.nl‘. Dit project is van de ideële ASN Bank.

De ASN Bank koos voor crowdsourcing om het beleid samen te stellen op het gebied van mensenrechten en het klimaat. Belangrijk voor ASN was te gaan crowdsourcen met het doel ook echt aan de slag te kunnen met de uitkomsten. Elk bericht kreeg een reactie van de verantwoordelijke adviseur duurzaamheidsbeleid. En men werd er niet zo maar op los gelaten. Van tevoren zijn strakke kaders aangemaakt om ook echt met de reacties aan de slag te kunnen. Reacties zijn serieus genomen omdat de ideologie van de ASN Bank is dat er samen met de klant beleid gemaakt kan worden.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=a-ApslmWBNk

We kunnen natuurlijk ook eens kijken of wij onze klanten meer kunnen betrekken bij de bibliotheek door ze in te zetten om het beleid vast te stellen. We hebben natuurlijk ons jaarlijkse Biebpanel dat online een vragenlijst in te vullen met onderwerpen over openingstijden, bereikbaarheid, activiteiten en nog veel meer. Maar je betrekt de klant natuurlijk heel erg nauw bij de bibliotheek als je ze laat meedenken over de collectie in hun lokale bibliotheek. En dan niet op de manier van de meeste stemmen gelden voor het populairste boek. Maar net als de ASN Bank strakke kaders maken waarbinnen de klant kan meedenken. En ook laten meedenken op verschillende thema's zodat er een evenwichtige collectie overeind blijft.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten